Hybride congres

Het Suïcidepreventie Congres van 2020 wordt, vanwege de coronamaatregelen, een hybride congres. Je kunt dus zowel fysiek als digitaal interactief deelnemen aan dit congres. Wil je het congres graag meemaken vanuit het Beatrixtheater in Utrecht? Schrijf je dan snel in. Het aantal plaatsen is beperkt. Is de zaal vol, of neem je liever deel vanachter je computer? Geen probleem. Wij zorgen voor een unieke ervaring, of je nu aanwezig bent in het Beatrixtheater of deelneemt vanuit huis.

Een hybride congres is een congres, waar offline en online aanwezigheid moeiteloos in elkaar overlopen. Met behulp van meerdere camera’s streamen we het congres zo je huiskamer in. Als online deelnemer voelt het alsof je aanwezig bent in de zaal. Je zit op de 1e rang, net als de bezoekers in de zaal.

In een rap tempo maken we je wegwijs in de wereld suïcidepreventie. Inspirerende sprekers en intensieve workshopsessie wisselen elkaar af met micro interviews aan tafel bij Malou van Hintum. Staatssecretaris Paul Blokhuis toont zijn betrokkenheid bij het onderwerp en is ook aanwezig op het congres. Hij reikt o.a. de allereerste Jan Mokkenstormprijs uit. Het doorlopende interactieve programma zorgt ervoor dat je geen moment wil missen.
 
Heb je toch iets gemist? Het unieke van dit congres is dat je als deelnemer na afloop alle onderdelen terug kunt kijken. Dus ben je thuis even afgeleid omdat je huisgenoten aandacht vragen. Of baalde je ervan dat de workshop van je eerste keuze al vol zat? Dan kun je dat onderdeel alsnog mee maken.

Als deelnemer, zowel fysiek als digitaal, krijg je na het congres een link toegestuurd waarmee je het congres volledig terug kunt  zien, inclusief alle workshops.

 

De aanleiding voor het Suïcidepreventiecongres

De eerste stap is gezet in oktober 2019 met het aanbieden van de Petitie Suïcidepreventie aan staatssecretaris Paul Blokhuis. In samenwerking met alle partners die ook de petitie ondersteunen geeft RINO amsterdam op Wereld Suïcide Preventie Dag met het congres ‘Suïcidepreventie: van goedbedoelend naar professioneel’ invulling aan de oproep om hulpverleners uit te rusten met kennis en vaardigheden die bijdragen aan het terugdringen van het aantal zelfmoorden en pogingen.

Meer informatie over de petitie vind je op de website van de Ivonne van de Ven stichting.

Experts en belangenorganisaties zijn het allang eens: suïcidepreventie verdient een serieuze plaats in de opleidingen van zorgprofessionals. Structurele aandacht voor (het voorkomen van) zelfmoord in de opleiding van artsen, psychologen en andere hulpverleners is nodig om ervoor te zorgen dat cliënten en nabestaanden professionele en adequate behandeling en ondersteuning krijgen.